Okusni prigrizki za najboljšo zabavo

Ne glede na to, kakšno zabavo prirejate – rojstnodnevno, prednovoletno, obletnico poroke, mature ali praznovanje posebnega dogodka – hrana, ki bo pripravljena za goste, mora biti okusna, nekoliko nenavadna, predvsem pa načrtovana v slogu zabave.

Hektolitri piva se najbolje spajajo s slanimi prigrizki – čipsom, slanimi palčkami, grisini, olivami, arašidi ali slanim pecivom iz listnatega testa s sirom. Gostje obožujejo pizzo, njenih različic je res nešteto – na zabavah pizzo razrežite na palčke ali svojim gostom ponudite majhne pizze »za dva grižljaja«.
Na zabavi v gostinskem lokalu lahko svoje povabljence prijetno presenetite z okusnimi kanapeji, tudi tukaj je pri pripravi kanapejev prostora za domišljijo in različne okuse, veliko. Pečena zelenjava, različni mehki in poltrdi siri, suhe salame, kombinacija slanih namazov in sadja, na kruhu vseh vrst, bo slasten prigrizek h kozarcu vina ali koktejlu.

Gostje nekaterih zabav prisegajo na pečeno meso, zato na praznovanu ne sme manjkati odojek, čevapčiči, ražnjiči, nabodala ali pečen piščanec. Poleg mesa jim zagotovite veliko surove ali vložene zelenjave, kajmak ali namaze iz paprik in jajčevcev. Oblizovanje prstov zagotovljeno!

Vse več ljudi se zaradi zdravja odloča za vegetarijanski način prehrane in ob organiziranju praznovanj se pozanimajte, kakšen način prehrane imajo vaši gostje. Pestrost zelenjavnih jedi je velika in če jim boste posvetili nekaj pozornosti, vam bodo povabljenci zelo hvaležni. Zagotovo bodo na zabavi ostali dlje, če jih boste »pocrkljali« s hrano, ki jo obožujejo. Humus, zelenjavne rižote, nabodala s tofujem, vegetarijanski golaž, kuskus, ocvrtki iz mocarele in druge dobrote vegetarijanske kuhinje so preproste za pripravo in zelo okusne tudi za mesojede goste.

Na praznovanju ne sme manjkati slaščic. Klasična okrogla torta je med gosti vedno dobro sprejeta, še bolj zanimiva bo vaša zabava, če se boste domislili drugačne prezentacije klasične torte – kot sladico v kozarčku, morda kot minjon ali kot slastne rezine v plasteh.

Če ste se odločili za zabavo najeti lokal in svoje goste povabiti v prijeten ambient zunaj svojega doma, nudi Mint cafe v ljubljanskem BTC-ju brezplačen najem prostora, če pri njih naročite hrano in pijačo za zabavo. Ker imajo z zasebnimi praznovanji veliko izkušenj, vam tudi svetujejo, kaj gostom ponuditi in kako jih pogostiti. Ob tem vam prišepnemo tudi, da ima Mint cafe dovoljenje za obratovanje do 3. ure zjutraj, kar pomeni, da lahko priredite zabavo, s katere se ne bo nikomur mudilo domov.

Pohitite z rezervacijo prostora, čaka vas ugodnejša ponudba.

Matjaž 041 673 595, ali Veronika 070 713 334